The dough is better though.

Finally, the sky has been blue and clear since a few days in Sri Lanka. For once, I must say that I'm glad to have the sun back. Beside...


Finally, the sky has been blue and clear since a few days in Sri Lanka. For once, I must say that I'm glad to have the sun back. Besides, the heat became more bearable than a month ago, so all is well! Anyway, to celebrate those beautiful days, I decided to share with you the best recipe of the cutest biscuits in the world without hesitation. No no no, I'm not kidding. These are the best! Not because I made them (a little bit though, I'm just saying huh!) but especially because these biscuits are crunchy and chewy, a delight for the taste buds!


For about twenty biscuits, you will need :

- two bowls.
- 175g of brown sugar.
- 100g of soft butter.
- 1 egg.
- 180g of sifted flour.
- a pinch of salt.
- quarter (1/4) of baking powder.
- half (1/2) a teaspoon of extract of liquid vanilla.
- you can add nuts, whole almonds, raisins or chocolate chips to the dough if you want once the mixture is ready.

1) Preheat the oven to 160°C (TH. 5-6)
2) In a large bowl, mix the sugar and the melted butter with the help of an electric beater. Once the mixture becomes smooth, add the egg than the liquid vanilla. Beat the ingredients again.
3) In a different bowl, mix together the sifted flour, the baking powder and salt.
4) Gradually stir the dry ingredients in the butter mixture.
5) Make small walnut sized balls of dough using your hands and place them on a tray covered with baking sheet.
6) Bake the biscuits for about 15 minutes, until lightly browned.
7) Remove them to a plate and let them cool for five to ten minutes! And voilà!


Enfin, le ciel est bleu et calme sur le Sri Lanka depuis quelques jours. Pour une fois, je dois dire que je suis contente de retrouver un peu de soleil. De plus, la chaleur est devenu plus supportable qu'il y a un mois, donc tout va pour le mieux! Bref, pour fêter les beaux jours, j'ai décidé de partager avec vous sans doute la meilleure recette des plus mignons biscuits du monde. Non non, je ne plaisante pas. Ce sont les meilleurs! Non pas parce que c'est moi qui les aient faits (un peu quand même, je dis ça, je dis rien hein!) mais surtout parce que ces biscuits sont à la fois croquants et moelleux, un délice pour les papilles!

Ce dont vous aurez besoin pour une vingtaine de biscuits :

- deux bols.
- 175g de sucre roux.
- 100g de beurre mou.
- 1 oeuf.
- 180g de farine tamisée.
- 1 pincée de sel.
- 1/4 de sachet de levure.
- 1/2 cuillère à café d'extrait de vanille liquide.
- vous pouvez ajouter des noisettes, amandes entières, raisins secs ou pépites de chocolat à la pâte si vous le voulez à la fin de la préparation.

1) Préchauffez le four à 160°C (TH. 5-6)
2) Dans un grand bol, mélangez le sucre et le beurre mou à l'aide d'un batteur. Une fois le mélange devenu lisse, ajoutez l'oeuf et la vanile liquide. Battez de nouveau.
3) Dans un bol à part, mélangez la farine tamisée, le sel et la levure.
4) Incorporez peu à peu ces ingrédients secs au mélange de beurre.
5) Formez des petits boules de pâte à la main et disposez-les sur une plaque couverte d'un papier cuisson.
6) Faites cuire les biscuits environ 15 minutes jusqu'à qu'ils soient juste dorés.
7) Retirez-les sur une assiette et laissez-les refroidir cinq à dix minutes minutes! Et voilà!

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